Het nut van emoties


Mensen zijn vaak bang voor hun emoties. Ze zijn pijnlijk. Waarom zou je hier dan op focussen? Toch zijn emoties ontzettend nuttig. Emoties zijn namelijk belangrijke signalen van ons brein. Emoties vertellen ons hoe het met ons gaat. Emoties helpen ons te overleven bij gevaar. Ze helpen ons te verbinden met anderen en ze geven aan wat we nodig hebben. Wanneer we hier adequaat op reageren zorgen we goed voor onszelf en zorgen we dat we psychisch gezond blijven.

Voel je je down? Ga je emoties niet uit de weg! Probeer je kwetsbaarheid te laten zien aan iemand bij wie je je veilig en vertrouwd voelt. Laten zien dat je kwetsbaar bent is het laten zien van je kracht. Probeer goed te luisteren naar wat je nodig hebt en wees lief voor jezelf. Je bent het waard om voor te zorgen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: