Angst of liefde

Zijn jullie ook zo bezig met de verkiezingen in Amerika? Ik merk dat ik  de afgelopen dagen net iets meer mijn NOS app aan het checken ben. Het houdt me bezig. (ben overigens ook veel te druk met alle grappige tik tok filmpjes van Trump)

Daarnaast bemerk ik ook wel wat angst bij mezelf. Dat grote stabiele land. Wat een verdeeldheid en hoe kan het nou dat er zo weinig vertrouwen is? Ik heb geen verstand van politiek. Als je nuchter kijkt is de wereld veel veiliger. Criminaliteit cijfers dalen. Je moet je eigenlijk drukker maken om het verkeer, waarin veel meer doden vallen.

Toch. De verdeeldheid. De haat. De slechte verliezer. Leer ik mijn kleuter niet NU al om te gaan met winnen en verliezen? Wat zegt dat over deze man die dit belangrijke land aanstuurt.

Als we geen vertrouwen in onszelf hebben, hebben we dat ook niet in de medemens. Het gevaar is dat we eenzaam worden. We durven ons niet meer te verbinden en wantrouwen alles.

Angst leidt tot verdeeldheid. Mensen worden boos.

Het baart me zorgen maar tegelijk wil ik niet vanuit angst leven. Ik probeer niet in mijn angst modus te schieten. Elke dag ontmoet ik prachtige mensen in mijn praktijk, in mijn buurt en mijn eigen lieve kring. Een open blik zorgt voor vertrouwen in plaats van wantrouwen. Luisteren naar anderen in plaats van invullen wat ze bedoelen, in plaats van veroordelen.

Elke dag hebben we opnieuw de keuze. Kiezen we voor angst of kiezen we voor vertrouwen/liefde?

Een mooie les vanuit het boeddhisme en een goed voornemen alvast voor je 2021 lijstje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s