Changing Times

Vandaag stond ik met mijn 85 jarige buurvrouw te praten. Netjes met 2 meter tussen ons natuurlijk. Die lieve sterke buurvrouw van mij deelde een wijze les die ik graag deel.

Ze vond ons er goed uit zien en we vertelden ons dat de rust ons allemaal ook goed deed.

Ik vroeg haar hoe het bij hen was. Ze antwoordde: stil en rustig, maar dat is helemaal niet zoveel anders dan anders hoor. Lachend: We leefden al niet meer zo’n druk leven. Ze irriteerde zich aan het zinnetje ‘die kwetsbare ouderen.’

‘Zo zielig zijn we niet. Wij kennen dit wel. Wij hebben slechte tijden meegemaakt. Ik heb meer medelijden met jullie.’

‘Jullie maken kennis met een andere manier van leven. Jullie generatie heeft altijd alles gehad en alles gekregen. Alles kon en de wereld was maakbaar. Nu niet meer.’

We wensden elkaar een fijne Pasen en namen afscheid. Ze zette me aan het denken.

Want ze heeft gelijk. Wat doet de rust me goed. Wat geniet ik van mijn gezin en wat veel nieuwe plannen heb ik in mijn hoofd.

Wat merken we dat rust veel bijdraagt aan ons welzijn. Dat de kinderen veel minder moeten, gezellig zijn en genieten van de quality time. Dat ik veel meer koffietjes drink met mijn lief..

De maatschappij wordt door het coronavirus geconfronteerd met pijnlijke feiten. We zijn veel te druk en merken hoe moe we zijn. De natuur leeft op. We vliegen en rijden te veel. We hebben teveel bezuinigd op de zorg. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik ben benieuwd of deze periode bijdraagt aan verandering en ontwikkeling of dat we zodra het kan ons oude leventje weer oppakken en alle wijze lessen vergeten. Zoals we na een lange vakantie ons ook altijd voornemen alles anders te gaan doen..

Bewuster leven op alle vlakken is zo belangrijk. Mogelijk dat deze Pasen symbool staat voor een echt nieuw begin. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s