Moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kan zijn?

Ik hou van december!! De lichtjes, open haard, gezelligheid en familiemomenten. Voor een sentimenteel en nostalgisch persoon als ik de beste maand van het jaar!

December zie ik daarnaast vooral ook als ontwikkelmaand. Terugkijken, maar ook vooruit! Waar het in januari gaat om voornemens in actie zetten, gaat het in december vooral over doelen stellen: Wat gaat er goed? Wat zou ik graag anders zien? Wat gaat 2020 mij brengen?

Eigenlijk vind ik dat reflecteren en evalueren van jezelf iets zou moeten zijn wat minstens maandelijks terug komt. We besteden ontzettend veel tijd en geld aan onze buitenkant. We sporten, gaan naar de kapper, kopen kleding.. Onze binnenwereld krijgt veel minder aandacht.

Vaak pas wanneer er klachten ontstaan trekken we aan de bel, terwijl onderhoud aan je binnenwereld zoveel kan voorkomen maar er vooral voor zorgt dat je volop in het leven komt te staan. En het hoeft helemaal niet moeilijk of zwaar te zijn!

Heerlijk dat deze maand de zelfontwikkeling in de lucht hangt. Ik pak mijn pen en schrift en reflecteer en evalueer erop los! Jij ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s